2 Aralık 2014 Salı

Sahibinden Efsane ve İlginç İlanlar

Günümüzde interneti hemen her alanda yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Öğrenciler kütüphaneler yerine artık Google'da yapıyor araştırmalarını, öğretmenler ders notlarını internetten paylaşıyor, sosyal medya ağlarında tüm günümüzü geçirebilecek kadar vakit harcıyoruz. Alışverişlerimizi bile internetten yapıyor, hatta bizler de çeşitli sitelerde dükkanlar oluşturarak kendi ürünlerimizi satabiliyor, reklamlarımızı yapabiliyoruz.

İnternet şöyle zararlı, böyle zararlı demeyin boşuna. Çünkü internet kesinlikle faydalı bir araçtır. Onu yanlış kullananlar ise biziz elbette. Günümüzde gelir modelinizi bile sadece internetten elde edebiliyorken, nasıl zararlı olabilir ki?

Günümüzde birçok e-ticaret sitesi, güvenli bir şekilde alışveriş yapmanızı sağlıyor. Bu sitelerde sizde mağazalar oluşturup, kendi ürünlerinizi, otomobilinizi, el emeği işlerinizi, kıyafetlerinizi ve aklınıza gelebilecek hemen her şeyi satabiliyorsunuz. Ek gelir amacıyla birçok kişi bu yöntemi başarılı bir şekilde de kullanıyor.

İkinci el bir araba almaya karar vermişseniz, ülkemizin sevilen araba siteleri var ve buradan istediğiniz marka, model arabayı kolayca buluyor, satıcı ile iletişime geçiyorsunuz. Galerileri dolanmak yerine bilgisayarınızdan bir ön araştırma yapıp, satıcı ile iletişime geçip arabayı rahatça görebiliyorsunuz.

Geçtiğimiz günlerde ikinci el araba ilanları arasında bir ilan fazlaca dikkatimi çekti. İlanın uzun bir açıklaması da yer alıyor. Üşenmeden okudum ve kahkahalarıma engel olamadım. Bir abimiz eşine araba alıyor ve "Bayandan, İnanılmaz temiz, her şeyi ile sıfırlanmış, mükemmel bir araç" sloganıyla satmaya karar veriyor. Abi, eşi kullanacağı için hiçbir masraftan kaçınmayarak arabayı donatıyor. Ama ablamız arabayı kullanma konusunda bazı sıkıntılar çekiyor ve daha küçük bir araba almaya karar veriyorlar. Abinin yazdıkları herkesin dikkatini çekecek cinsten ve arabayı neden satmaya karar vermediğini de açık bir dille anlatıyor.

İşte bu satış kararı:


İlanın gerçek olup olmadığına bakınırken, efsane ilanlar kısmıyla tanıştım ve bu ilanlar sizi hayretlere düşürecek, kahkahalara boğacak nitelikte. Ağırlıklı olarak vasıta ilanı olan bu kategoride, yeşil erikten acil futbolcuya kadar birçok ilan yer alıyor.

24 yıl boyunca özenle saklanıp korunan sıfır Kartal, yıkılmadım ayaktayım diyen Doğan görünümlü Şahin, Türkiye'nin ilk süper spor arabası Şamil, ultra silikon yakışıklı adam maskesi gibi ilanlarla dolu olan bu kategori ilginizi fazlasıyla çekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder