13 Aralık 2014 Cumartesi

Gökyüzü Yürüyüşü Yapmak İster misiniz?

Yükseklik korkunuz yoksa ve gökyüzünü izlemek, yükseklerde olmak size heyecan veriyorsa, gökyüzü yürüyüşleri tam size göre. Elbette yer çekimine meydan okuyup havada durmanızdan bahsetmiyorum. Tam uçurumların dibine veya en yüksek noktalara yapılmış camdan platformlar sayesinde enfes bir manzaraya şahit olabiliyorsunuz. İşte buna da gökyüzü yürüyüşü denmekte.

Gökyüzü yürüyüşü son birkaç yılda fazlaca insanın dikkatini çekmeye başladı ve fotoğrafları gördüğünüz zaman sizde orada olmak isteyeceksiniz. Birçoğu yurtdışında ama benzer manzaraya sahip cam teraslar ülkemizde de var. En popüleri ise Karabük – Safranbolu'da bulunan Kristal Teras.

Safranbolu'da bulunan Kristal Teras ile başlayarak gökyüzü yürüyüşü yapabileceğiniz platformları sizlerle paylaşmak istiyorum:

Safranbolu – Kristal Teras


Karabük – Safranbolu zaten turizme açık bir ilçemiz. Tokatlı Kanyonu üzerine yapılan Kristal Teras, 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde. 75 ton ağırlığa kadar taşıyabiliyor. Roket atar mermisiyle bile kırılmayan cam teras, 750 kilogram taşıyabilecek kapasiteye sahip gözeneklerden oluşuyor. Cam kalınlığının 3cm kalınlığında olduğu ve 3 parçadan oluştuğu biliniyor. Tek seferde 30 kişi bu terasta yer alabiliyor.

 

Avustralya – Queensland – Skypoint Club


Queensland'de Gold Coast'ta bulunan bu gökyüzü patikası, Surfers Paradise ismiyle bilinen Q1 binasına çıkmayı sağlıyor. Yürüyüş binanın 77. katından yani 240 metre yükseklikten başlıyor ve 30 metre boyunca bu yürüyüş yapılıyor.

ABD – Arizona – Büyük Kanyon


Dillere destan Büyük Kanyon'da Kartal Noktası denilen bölgede 21 metrelik bir çıkıntıda yürüyüş yapıyorsunuz. Bu cam patika sayesinde, kanyondan 150 – 240 metre arası yükseklikte yürüyüş yapmanız mümkün. Patikayı Hualapai kabilesi işletiyor.

Yeni Zelanda – Auckland – Skywalk


Dar bir yürüyüş yoluna sahip ve tutunacak hiçbir yer yok. Şehirden 192 metre yükseklikte yapılan yürüyüşe çıktığınız zaman bazı görevlerini de oluyor. Bunlardan birisi, havada asılı olan katılımcıların arkada yaslanmaya çalışması. 192 metre yükseklikte bunu yapmak epeyce zor olsa gerek.

Macau – Macau Kulesi – Skywalk X


233 metre yükseklikte ve 1,8 metre genişliğinde olan bu yürüyüş yolu, Macau Binası'nın dışında yer alıyor. Adrenalin dolu bir yürüyüş istiyorsanız burayı seçmelisiniz. Ayrıca adrenalinizi bu yürüyüş kesmezse, bungee jumping yapma ve 100 metrelik dik bir tırmanış yapma imkanınız da var.

Singapur – Supertree Korusu


Supertree Korusu'nda fütüristik bir bahçe oluşturan 12 dev ağaca benzer yapı var. 128 metre uzunlukta ve 22 metre yükseklikte olan yürüyüş yolu, Marina Bay bölgesinden kuşbakışı bir görüş sağlıyor. Yapıların içinde gerçek ağaçlarda bulunuyor. Gerçek ağaçlar sayesinde çelik ve cam yığını gökdelenler arasında nefes alacak alanlar yaratılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder