17 Temmuz 2014 Perşembe

Özsüt ve Bizim Toptan Şok Marketler Satıldı


Türkiye'nin önde gelen tatlı devi Özsüt'ün satışı yapıldı ve Infinity Invets Holding bu satın almayı gerçekleştirdi. Özsüt'ün neden böyle bir karara vardığı ise henüz bilinmiyor. 76 yıllık tatlı devi olan Özsüt'ün, Azerbaycan ve Türkiye'de toplam 185 bayisinin bulunduğu biliniyor.

1938 yılına İzmir'de kurulan Özsüt, Türkiye'nin ve komşu ülkelerin beğenilen tatlıcısıydı. Birçok ürünü bile kendine hayran bıraktıran Özsüt artık Infinity Invest Holding bünyesinde. Özsüt'ün Azarbaycan ve Türkiye'de 44 farklı şehirde satış noktaları bulunuyordu.

Infinity Invest Holding'in ise Türkiye'de sahip olduğu başka yatırımları da mevcut. Bu yatırımlar ise Delta Akaryakıt, Antoil ve Cadenero. Özsüt'ü satın almak için Infinity Invest Holding ve STP Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Rekabet Kurulu'na başvurmuştu. Sonuç olarak da Infinity Invest Holding, Özsüt'ün yeni sahibi oldu.

Diğer bir satın alma haberi ise bir süre önce bazı illerdeki şubelerinin tamamını kapatan Şok Marketler'den geldi. Yıldız Holding iştiraki olan Bizim Toptan Şok Marketler'in 196 mağazasının, franchise sözleşmeleri ve sabit kıymetleri satıldı. Bu satış 30 milyon Türk Lirası artı katma değer vergisi olarak gerçekleştirildi.

Şirketin bu satışı büyüme stratejileri çerçevesinde, market kanalındaki penetrasyonunu arttırmak amacıyla yaptığı söylendi. Bizim Toptan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Şok Marketler'in 196 mağazası için satış başlatacağını bildirmişti. Açıklamada 30 milyon Türk Lirası'ndan ve artı KDV ödeneceğinden de bahsedildi.

2011 yılında Şok Marketler, Migros bünyesinden Gözde Finansal Hizmetler A.Ş ve Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş tarafından alınmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder