28 Ekim 2014 Salı

En Korkunç Güzellik Uygulamaları

Kadınların güzellik uğrana çektiği zorlukları hemen her gün duyuyoruz. Bakımlı olmak, güzel görünmek gibi takıntıları fazlaca olan kadınlar ise bu çekilen zorluğun boyutunu birkaç tık daha arttırıyor. Elbette her kadın bakımlı ve güzel olmak ister ama bu konuda yapabilecekleri çekecekleri zorluklar nedeniyle farklı boyutlarda olabilir.

Botox enjeksiyonları ve kimyasal peelingler konusunda aşırı kaçılması artık alışılan bir durum haline geldi diyebiliriz. Fiziki güzellik uygulamaları ise daha popüler olmaya başladı diyebiliriz. Ama bu fiziki uygulamalar da tuhaflıkları beraberinde getiriyor. 21. yüzyıla ait bu korkunç görünen fiziki güzellik uygulamalarını sizlerle paylaşmak istiyorum:


Max Factor Yüz Paketi, dondurucu etkiye sahip. Buz küplerinin yüze uygulanması ile gençliğin sırrı çözüldüğü iddia ediliyor. Soğuğun cilde iyi geldiği ise bir gerçek. Hollywood yıldızları arasında bu yöntemin sıklıkla uygulandığı biliniyor.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen hanımlar, bir tür emme makinesi ile güzelleşiyor. Küçük cam uçları olan vakum pompası kadınların yüzünü hem temizliyor hem de pürüzsüz bir görünüm veriyor.

Bacak bölgesinde oluşan yağlar birçok kadının korkulu rüyası. Resimde gördüğünüz yöntem canınızı acıtabilir ama bu yöntem sayesinde bacak bölgenizi inceltebiliyorsunuz.

Güneş yanıklarından uzak durmak mı istiyorsunuz. Gözlerinizi gözlükle korurken neden burnunuzu da korumayasınız. Gagalı bir kuş gibi görünseniz ile hem gözlerinizi hem de burnunuzu bu şekilde koruyabiliyorsunuz.

Günümüz yöntemlerine en yakın yöntem olarak görebilirsiniz. Titreşim uygulanan bant sayesinde vücudun bel ve basen bölgesinde 1 ila 2 bedene kadar incelme sağlanabiliyor.

Kürek çekme hareket karın kaslarının sıkılaşması adına kullanılan yöntemlerden. Ama o dönemlerde kullanılan bu yöntem biraz daha farklı. Resimde gördüğünüz gibi boyun ile çekilen bir yay yardımıyla kürek çekme hareketi yapıyorlardır ve karın kaslarını geliştiriyorlardı.

Çene ve yanak sarkmalarını toparlamak için kullanılan yöntemde acı veren bir yöntem. Yanaklara yapıştırılan düğmeler ve üzerindeki metal ile gerginlik sağlanıyor ve tüm gece bu şekilde uyuyorsunuz.

Yüksek basıncın cilt yaşlanmasını düşürdüğü bilimsel bir gerçek. Resimde gördüğünüz yöntem ile kadınlar daha genç bir görünüme sahip olmak için yüksek basınç uygulaması yaptırıyorlardı.

1940'lı yıllarda kadınlar yüzlerindeki kan dolaşımını hızlandırmak için çirkin bir maske kullanıyorlardı. Bu maske baş bölgesinin tamamen ısıtılmasıyla cilde tazelik veriyordu.

Kıvırcık saç hayranı olan kadınlar günümüzde kolayca istediği buklelere kavuşabiliyor. Ama eskiden bu yöntemin uygulanması bayağı korkunç ve zahmetli bir şekilde yapılıyordu. Tutam tutam ayrılan saçların her tutamı ayrı ayrı şekillendiriliyordu.

Bir işkence metodu gibi görünen bu güzellik uygulaması ise karbondioksit ve dondurma yöntemi ile ciltteki çiller yok ediliyordu. Gözler için yapılan özel koruma ve nefes almak için ağızdan bir boru kullanılıyordu.

Henüz güneş kremi icat edilmeyen dönemler olduğunu düşünmek daha mantıklı. Güneşten korunmak için ortada hayalet gibi gezen kadınları görmek o dönemlerde çok normal karşılanıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder