17 Haziran 2014 Salı

Kalem Etek Nasıl Giyilir?

Son birkaç yılın hit parçalarından birisi hiç şüphesiz kalem etekler. Kalem etek giymek gerçekten cesaret ve fizik isteyen bir etektir. Belki biraz iddialı bir söz ama eminim moda olduğu için giyen ama fiziğine uygun olmadığı için kötü bir görüntünün ortaya çıktığı kişiler görmüşsünüzdür.

Kalem etekler birkaç yıl önceye kadar klasik bir görünüm veren tabiri caizse öğretmen eteği dediğimiz türdü. Ama son sezonların kombinleri ile değerlendirdiğimiz zaman bu havadan çıkarak ister feminen ister şık ister sokak modasına uyarlanmış şekliyle görebiliyoruz. Kısaca kalem etekleri istediğiniz ortama göre kombinleyerek eşsiz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Yeni sezon kalem etekleri değerlendirecek olursak, kumaş ve kesim açısından farklılıklar görülmekte. Kumaşlarda etnik desenli, ekose, dikey ve yatay çizgiler, pötikareleri, payetleri ve baharın vazgeçilmezi çiçekleri görüyoruz. Kesimler de ise; biyeler, verev yırtmaçlar, fermuarlar görülüyor.

Birkaç stille kalem eteği nasıl giyebileceğinizi anlatmak gerekirse;

  • Ofis şıklığını yakalamak istiyorsanız, şifon bluzlar ve ceketlerle kombinlemeniz size zahmetsiz bir şıklık getirecektir. Gerek bootie gerekse stiletto ayakkabı giyerek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Fazlalıklarınız varsa uzun ceketlerle giyebilirsiniz. Fit bir fiziğe sahipseniz de kısa ceketler, etekle aynı tonda bluzlar ve farklı bir tonda ceketle kombinleyebilirsiniz.

  • Bu sezon ve geçtiğimiz sezonun en hit parçalarından biri olan kısa üstlerle de kalem eteğinizi giyebilirsiniz. Sokak modasına en uygun kombinlerden birisi de hiç şüphesiz kısa üstlerle tamamladıklarınız olacaktır. Yüksek bel olan kalem eteklerinizin üzerine hafif bir karın dekoltesi verecek kısa üstler tercih etmelisiniz. Çok kısa olan üstler kombinizi basitleştirecektir.

  • Kalem eteklerinizi topuklu ayakkabılarla giymeniz hem fiziğinizin daha iyi görünmesine hem de çok daha şık bir görünme tamamlayıcı parça olacaktır. Zıtlıkları seven sokak modasında bile feminen olan kalem eteklerinizi babetlerle giyme hatasını yapmayın! Ayrıca düz bir ayakkabı ile giydiğiniz de boyunuzun kısa görüneceğini de unutmayın!

  • Gelelim vazgeçilmezimiz sokak modasına. Kalem eteğinizi sokak modasına uyarlamak istiyorsanız, öncelikle klasik kumaşlardan çok desenli kumaşları tercih edebilirsiniz. Üzerine giyeceğiniz salaş tshirt veya sweatshirtlerle de muazzam sokak modasını yakalayabilirsiniz.


  • Kış aylarının vazgeçilmezi olan balıkçı ve salaş kazaklar da kalem eteğinizin en iyi dostu olacaktır. Hem daha spor bir görünme kavuşabilirsiniz. Alternatif bir görünüm kazanacağınız kazaklarınızın çok uzun olmamasına ve en fazla basen hizanızda olmasına dikkat edin.

  • Kemerleri sevdiğinizi biliyorum ve eğer ince bir beliniz de varsa kalem eteğinizi bir kemerle tamamlamak hatlarınızın ortaya çıkmasını kolaylaştıracaktır. Özellikle aynı tonlarda kalem etek ve bluz giyip farklı bir tonda kemerle kombinlediğiniz zaman harika bir görünüm sağlayabilirsiniz.


Son olarak kalem etek alırken "fiziğime uygun mu?" sorusunu kendinize sorun. Kalem eteklerin özellikle basen ve bacak bölgesine dikkatleri çektiğini düşünecek olursak şık olmak yerine kötü bir görünüm sahibi olabilirsiniz.Bakın Kim Kardashian'da olduğu gibi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder