15 Temmuz 2014 Salı

Game of Thrones'un En Güzel 10 Evi

Hayranları bilir ki, Game of Thrones sezon finalini yaptı ve yaklaşık 1 sene sonra yeniden izleyicisiyle buluşacak. Dizinin sezon tatilinde olması hakkında yapılan konuşmaların da tatile girmesine neden olmadı. Bende farklı bir yönden yaklaşarak dizinin en güzel 10 evi üzerinde durmak istedim.

Game of Thrones'da bahsedilen 7 Krallık içerisinde yer alan evler içerisinde en çok hangisini beğeniyorsunuz? Ben kendimce bir sıralama yapmak istedim ve sizlerden de yorumlarınızı bekliyorum. İşte dizinin mükemmel evleri…

10. Twins – Riverlands


Yer ve konum itibariyle önem kazanan Twins, kuzey Riverlans'de Trident Nehri'nin kapısı üzerinde yer alıyor. Stratejik bir yerlere sahip olan bu ev, Rab ve Walder Frey tarafından yönetilen iki kaleden oluşuyor. Bu evi hatırlamanızın en kolay yolu ise Catelyn Stark'ın kardeşi Edmure Tully'nin düğün töreninde Robb, Talise ve Catelyn Stark'ın öldürüldüğü yer.

9. Harrenhall – Riverlands


Dizinin Titanic evi diyebiliriz. Birçok büyük kaleden oluşan bu yer, hangi ordu gelirse gelsin aşılamaz görülüyordu. Ama ejderha saldırıları sonucunda şimdiki halini aldı. Kara Kral Harren tarafından yapılan bu ev, Fatih Aegon ve ejderhaları tarafından yakıldı. Yüzyıllık bir yer olan Harrenhall, şimdiler de Lord Baelish'in görünüyor. 5 dev kulesi, 20 dönümlük özel ormanı ve 35 şöminesi ile koca bir salona sahip.

8. Kara Kale – Duvar


Her zaman yüksek yapıları sevmişseniz işte burası tam size göre bir yer. Donmuş 700 metrelik duvar bloğundan oluşan Kara Kale, Westeros söz konusu olduğundan en önemli yerlerden birisi. 6 kulesi, kuvvetlendirilmiş kapılar, büyük bir salon ve tünelleri ile Kara Kale karşınızda.

7. Illyrio'nun Evi – Pentos


Peynir tüccarı olan Illyrio Mopatis'in yaşadığı bu evi, Daenerys Targaryens ile Khal Droga'nın ilk tanıştırıldıkları yer olarak hatırlayabilirsiniz. Mermer heykellerden oluşan avlusu ile zengin bir adam olduğu belli olan Illyrio, Pentos'un özgür bir şehrine ve Westeros – Dar Denizin karşısına bu evi inşa etmiştir.

6. Casterly Kayalıkları – Westerlands

 
Lannisport ve Lannisterların henüz gitmemiş oldukları ama sıkça bahsedilen bu ev, altın dolu bir tepenin üzerinde yer alıyor. Bu nedenle de, Lannisterların parası bitmiyor. Bildiğiniz gibi Lannisterlar kıtanın en güçlü ve zengin ailesi.

5. Dragonstone – Crowlands


Bir ada üzerinde kurulu olan Dragonstone görsel anlamda heybetli bir kaleye sahip. Westeros'un doğusundan gelen Targaryensların taştan oydukları ejderhaların ilk tahtları olduğu biliniyor. Dragonstone, stratejik bir yere sahip ve Karasu Körfezi'nde aktif bir volkanik adada bulunuyor. King's Landing'in kuzeyinde yer alan önemli bir yer olduğu kesin.

4. Red Keep – Kings Landing


Westeros'un başkenti ve 7 Krallık'ın sahibi olan kralın ikamet ettiği yer burası. Kıtanın doğu kıyısında bulunan bu yeri hepiniz biliyorsunuz zaten! Ejderha kafatasları, Targaryenslardan kalma insan kalıntıları, zindanları, Ned Stark'ın kafasının alındığı yer olarak bu evi biliyorsunuz.

3. Highgarden – Reach


En verimli topraklara ve üretken tarım arazilerine sahip olan yer Highgarden. Highgarden'ı, kraliçe olmak isteyen ve bu nedenle Joffrey ile evlenmek isteyen Margaery'den biliyorsunuz. Bu düğün sırasında tanıştığımız büyükanne Lady Olenna ve Tyrells gibi büyük isimleri var.

2. Eyrie – Vadi


Ay kapısı ile ünlü olan bu yer, Westeros'un kuzeyinde yer alan ve 7 Krallık'ın en güvenli kalesi olarak
biliniyor. Arrynların vadisi olan bu yer, Targaryenlar tarafından fethedildiğinden beri, yenilmez olarak görülüyor.

1. Winterfell – Kuzey


Starkların yakılsa bile güzel olan evini herkes biliyor. 8000 yıl önce inşa edilen bu yer, Westeros'un kuzeyiyle güneyini birbirine bağlayan yer. Büyük bir köy olan bu yerin eski dine dayalı büyülü ağaçlarla çevrili.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder