11 Haziran 2014 Çarşamba

Game of Thrones Sosyal Çılgınlığı

2011 yılının Nisan ayında gösterime giren Game of Thrones (Taht Oyunları), büyük bir hayran kitlesiyle 4. sezonu sonlandırmaya hazırlanıyor. Bilindiği kadarıyla toplamda 7 sezondan oluşacak bir hikayeye kurulu.

Neredeyse tüm dünya üzerinde herkes Game of Thrones izliyor ve en çok izlenen dizi unvanını 2007 yılından bu yana elinde tutan Sopranos'tan almış durumda. Dizi her bölümüyle büyük bir ses ve heyecan getirmesinin yanı sıra internette dolanan fotoğrafları ile de beğeni topluyor. Gizli gerçekler, bilinmesi gerekenler, hanelerin sembolleri ve sözleri, karakterlerin benzetilmeleri ve fanları ile gün geçtikçe tüm dünyaya yayılıyor. Evet, bende bir Game of Thrones izleyicisiyim ve uzun süredir sıkılmadan izlediğim nadir dizilerden birisi.

Birçok sosyal içerik platformunda Game of Thrones ile ilgili paylaşımlar yapılıyor. Bunların arasından en beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunların başında Game of Thrones oyunlarının kedilerle benzerlikleri var. Cat of Thrones adını bile almayı hak eden bu fotoğraflardan bazıları;



Game of Thrones bilindiği gibi George R. R. Martin'in epik fantezi kitap serisi Buz ve Ateşin Şarkısı üzerinden çekilen bir dizi. Kitap ile dizi arasında farklılıkların olduğu noktaların bulunduğu da biliniyor. Bunlardan bazıları Robb Stark'ın aşkı değil gururu seçmesi, Daeneryis Targaryen'ın Ölümsüzler Evi'nde gördükleri, Cersei Lannister'ın daha baştan çıkarıcı bir kadın olduğu, Arya Stark'ın daha cani bir kız olduğu gibi.

Game of Thrones kadınlarının dizide erkeklerden daha dişli oldukları da dikkatlerden kaçmayarak sosyal medyada konu edildi. Cersei Lannister'ın kralı bile dinlememesi, kafasına koyduğunu öldürmesi, Arya'nın kılıç kullanmada kardeşinden daha usta olması, Brienne of Tarth'ın bir lady olmaktan çok bir şövalye olması. Dizi ile ilgili tüm bu noktalar internet ve sosyal medya kurtlarının dikkatinden kaçmıyor ve en az dizi kadar beğeni topluyor.

Bugün dinleme fırsatı bulduğum Game of Thrones Jenerik müziği alaturka versiyonu ise gerçekten muhteşem olmuş. Bu müziği de sizlerle paylaşarak yazımı sonlandırıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder